Bildirimler
Tümünü temizle

ESP8266 Led Matrix Clock, Weather, News, Bitcion Saat yapımı (yapamama:( )

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
292 Görüntüleme
Forum forum,topluluk forumu,devreyakan,devreyakan forum
(@yerfor)
Güvenilir Üye
Gönderiler: 36
Konu başlatıcı  

Merhaba ,

ekte linki verdiğim işi bir türlü yapamadım. bir çok farklı saati yükledim çalıştırdım ama bir türlü olmadı. yazılım tarafında başlangıç modunda kendimi geliştiriyorum ama bu olmuyor , yordu beni.

link:  " https://github.com/Qrome/marquee-scroller "

devrenin kurulması malzemelerden yana sıkıntı yok zaten link içinde var. kütüphanelerin kurulması ve görülmesinde de sıkıntı yok  hatta versiyonlarını da değiştirdim olmadı. bunu arduino programında çağırıp derleme yaptığımda hata alıyorum .

bununla ilgili hata alıyorum  bu satır kırmızı oluyor : const int pinCS = D6; // Attach CS to this pin, DIN to MOSI and CLK to SCK (cf http://arduino.cc/en/Reference/SPI )

verdiği hata bu:   'D6' was not declared in this scope  

ilerleyemiyorum, sizden ricam elinde malzemesi olan bi devreyi kurup derleyip , yüklesin çalışacak mı yada kodlarda bir değişiklik mi yapmam gerek .

hadi bi el atın 🙂

Alıntı
devreyakan
(@devreyakan)
Yönetici Admin
Gönderiler: 83

Gönderen: @yerfor

'D6' was not declared in this scope  

hazır kodda mı bu hatayı alıyorsunuz? Pin atamalarında problem olabilir esp32 pin referans sayfamıza ya da esp8266 pin referans sayfamıza bakmanızı öneriyorum. Bu projeyede en kısa sürede bakacağım.

CevapAlıntı
Forum forum,topluluk forumu,devreyakan,devreyakan forum
(@yerfor)
Güvenilir Üye
Gönderiler: 36
Konu başlatıcı  

@devreyakan gönderdiğim linkteki koda bakabildiniz mi? 

CevapAlıntı
devreyakan
(@devreyakan)
Yönetici Admin

@yerfor Gün içinde bakıp buradan dönüş yapacağım.

CevapAlıntı
devreyakan
(@devreyakan)
Yönetici Admin

Loading Supporting Library Files in Arduino

başlığındaki adımları uyguladınız mı? Ben baktığımda sorun çıkmadı. Ayrıca kod üzerinde sorun yaşıyorsanız direk .bin formatında indirip ESP8266'ya kurabilirsiniz, sadece koda müdahale edemezsiniz.

CevapAlıntı
Paylaş: