Herkese iyi günler
YAKINDOĞU Üni. 4. sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim.KKTC de kendi projelerim için bir 3D printera ihtiyacım var. Donanımsal olarak kendime güveniyorum ama işin içine öğrencilik finansı girince satın almak yada yapmak arasında kalıyorum. Hangisi daha ucuza temin edebilirim . (lütfen KKTC de yaşadığımı düşünerek cevap verin 🙂 )
Merhaba, Eğer parçaları tek tek satın alıp kendiniz toplarsanız yüksek ihtimalle daha pahalıya bile gelebilir, bunun yerine ikinci el yazıcılarada bakmanızı öneririm, uygun fiyata ikinci el yazıcı aldıktan sonra eğer gerekliyse parçaları sonradan değiştirebilirsiniz. Kargo fiyatlarını düşünürsek, şu an kontrol ettiğime göre 5 Kg için 100₺ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. İkinci el yazıcılar için bakabileceğiniz en iyi facebook grupları olabilir, onun haricinde alıcıyı ve satıcıyı koruyan pazaryerlerine de göz atabilirsiniz.
Öncelikle mezun olmanıza çok az süre kalmış, sizi şimdiden tebrik edeyim ve bol şanslar dileyim. Size tavsiyem ilk önce ikinci el hatta biraz hasarlı printerlar almanızı tavsiye ederim. Bu sizi hem ekonomik olarak daha az yorar hemde sistemi tam olarak anlamanız için odaklanma ve algoritma yeteneğinizi geliştirir. Bu cihazı nereden bulacaksınız sorusuna yanıt :
*.sıfır ve ikinci el satış yapan internet siteleri.
*.bütün üretici ve satıcı firmalara yapmak istediğin proje ve eğitimler için kapsamlı bir yazı ile satış müdürlerine yada reklam müdürlerine ulaşman.
*. 3d geliştirme için 3d çizimleri geliştir ve sonra G-code analizini öğren. yaptıklarını referans listesine koyarak tüm üreticilere gönder.(özellikle yapancı siteler daha çabuk sponsor oluyor.)
*.öğrencilik güzel iş (ama öğrenciye çok zor) orada çok bulundum, biraz gayret göster iki haftalık part-time çalışarak çok iyi 3d printer alabilirsin.
*.son olarak bu forumda umarım senin isteğini karşılayacak biri çıkıp sana sponsor olur 🙂
Umutların ve şansın bol olsun.
unutmadan; tabi tercih meselesi, Girne ve Lefkoşa'da çok iyi hurdalıklar var. Ben makine tamir ederken oralardan çok step motor ve elektronik kart alıp üzerindeki kompenentlerden yararlandım.
@devreyakan Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Türkiyeden kargo ile buraya birşey yollamak çok büyük bir sorun . PTT en uygun burda ama hangi kargo firmasıyla alırsanız alın buraya geldiğinde paketi kontrol edip kendi kafalarına göre değer biçim %30 oranında vergi alıyorlar. En mantıklısı uçak biletiyle birlikte kendim gidip almam.
ya bir arkadaşından dostundan rica edeceksin yada kendin gelip hem gezeceksin sonra işini halledeceksin. bu aynı şeye döndü elma telefonu almak için yurtdışına çıkıp gezip telefonu alma işi gibi . Maalesef gümrük ve mevzuatları bir türlü düzeltemediler. düzelmeyecek gibide neyse kolaylıklar dilerim @boreas
@yerfor Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim . İyi dilekleriniz ve yardımlarınız beni çok mutlu etti . Sizin gibi gençlere yol göstermeye çabalayan insanlar umudumuzu körüklüyor emin olun.
@yerfor Girne ve lefkoşada tam olarak nerelerdeler . Birde burada hiç bit pazarı tarzında biryer var mı ?
@yerfor Girne ve lefkoşada tam olarak nerelerdeler . Birde burada hiç bit pazarı tarzında biryer var mı ?
Anlaşılan çok okula bağlı derslerinden dolayı keşfetmeye zaman bulamamış bir öğrencisin (Kıbrıs gibi bir yerde) 🙂
birinci link senin için google yazdım çıkan sonuçlar, selamımı söyle 🙂
ikinci olarak
umarım işini görür.
Alında facebook üzerindeki 3d yazıcı gruplarında kıbrısta yaşayan arkadaşlar için bir duyuru mesajı yazabilirsiniz.
Herkese yardımları için çok teşekkürler. Uzun süre araştırmalarım sonucunda bu ekonomik şartlarda şartlarda sponsor bulmadan bu işe başlayamayacağımı malesefki anladım . Geçen yıl 1000- 1500 bandında olan cihazlar şuanda 6000 7000 civarında satılmaya başlamış . 2. el cihazlar için bile bir öğrenci için ütopik fiyatlar istiyorlar. Anlaşılan bu yılda projeler teorikte kalmaya devam edecek . İçinde bulunduğumuz durumdan en yakın zamanda çıkma dileklerimle herkese iyi çalışmalar.
Bu konuya çok dahil olamadım fakat @yerfor 'un katkılarından dolayı ben de teşekkür ederim, belki bir kaç arkadaş ortak almayı planlayabilirsiniz, hatta duruma göre belki bitirme projesi(capstone) olarak bu 3d yazıcı geliştirebilirisiniz. Bulunduğunuz konumda 3d yazıcıların kullanımı pek yaygın olduğunu düşünmüyorum, belki ufak bir birikim yapıp makineyi alırsanız, yaptığınız üretim, prototip, modellemelerden kazanç elde edip makinenin maliyetini çıkarabilirsiniz.
@yerfor 3D tasarım için önerebileceğiniz bir program var mı ?
Autodesk fusion 360 öğrenciler ücretsiz (okul maili yada kimliğin yeterli) çok başarılı ve güzel tavsiye ederim.
Öğrencilere ücretsiz fakat programın çalışma gerekesinimleri biraz yüksek ayrıca ilk defa başlıyorsanız biraz karışık gelebilir bu yüzden, Tinkercad, Blender, Meshmixer gibi programlar ile başlangıç yapabilirsiniz.