Gizlilik Politikası

devreyakan.com olarak, sitemize katkı veren paydaşlarımızın izin vermedikleri bilgilerini üçüncü şahıslarla paylaşmayacağımızı taahhüt eder ve site içeriğinin izinsiz kopyalanamayacağını belirtiriz. Sitemizde yer alan yazılar ve yorumlar, yazarlarının kişisel görüşlerini yansıtmakta olup hukuki bir anlam ifade etmezler ve bu yazılar ile yorumlar nedeniyle site sahibine sorumluluk yüklenemez. Sitemize giriş yapan her misafir, bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Sitemizin gizlilik politikasıyla ilgili detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl kullanılabileceğini görmek için Google gizlilik politikası sayfasını ve Google iş ortakları için gizlilik şartları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca lütfen AB kullanıcı izni politikası ve Google Analytics Reklamcılık Özellikleri için politika gereksinimleri sayfalarına da göz atabilirsiniz.

Ülkemizde halen yürürlükte olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre; ilgili kişilerin kişisel verilerinin işlenmesi için öncelikle açık rızalarının alınması gerekir. Ancak Kanun’un 5 ve 6’ncı maddelerinde sayılı kişisel veri işleme şartları mevcut ise artık açık rıza alınmasına gerek bulunmamaktadır.

Web sitemiz açısından ziyaretçilerimiz olan ilgili kişilerin ayrıca aydınlatılması da gerekir.

Ziyaretçilerimize aydınlatma metnimizi sunduktan sonra ve kişisel verilerini işlemeden önce (gerekmesi halinde) açık rızalarını almadan onları kişisel verilerini işlemiyoruz. Bunun için sitemize girdiğinizde, ilk olarak aydınlatma metnimizi okumanızı öneririz.

Bilmelisiniz ki; açık rızaya dayalı kişisel verilerinizi sitemize girdiğiniz anda değil, işlememiz için açık rıza verdiğiniz anda ancak işlemeye başlayabiliriz.

Yazıların altında yer alan YORUM bölümünden bize ulaşırken doldurduğunuz formda yer alan adı soyadı ile e-posta bilgisidir ki; bunlarla ilgili açıklamaları yine aydınlatma metnimizde bulabilirsiniz.

Aydınlatma Metni: https://devreyakan.com/aydinlatma-metni/


Reklam Politakası
Web sitemizi ziyaret ettiğiniz zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktayız.
Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek İçin kullanabilir.

Kullanıcılar, Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilir.

https://devreyakan.com/ sitesi olarak kişisel gizlilik haklarınıza saygı duyuyor ve sitemizde geçirdiğiniz süre zarfında bunu sağlamak için çaba sarfediyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur.

Kayıt Dosyaları
Birçok standard web sunucusunda olduğu gibi devreyakan.com’da istatistiksel amaçlı log dosyaları kaydı tutmaktadır. Bu dosyalar; ip adresiniz, internet servis sağlayıcınız, tarayıcınızın özellikleri, işletim sisteminiz ve siteye giriş-çıkış sayfalarınız gibi standard bilgileri içermektedir. Log dosyaları kesinlikle istatistiksel amaçlar dışında kullanılmamakta ve mahremiyetinizi ihlal etmemektedir. Ip adresiniz ve diğer bilgiler, şahsi bilgileriniz ile ilişkilendirilmemektedir.

Reklamlar
Sitemizde dışarıdan şirketlerin reklamlarını yayınlamaktayız (Google, v.s.). Bu reklamlar çerez (cookies) içerebilir ve bu sirketler tarafından çerez bilgileri toplanabilir ve bizim bu bilgiye ulaşmamız mümkün değildir. Biz Google Adsense, vb. şirketler ile çalışmaktayız lütfen onların ilgili sayfalarından gizlilik sözleşmelerini okuyunuz.

Çerezler (Cookies)
“Cookie – Çerez” kelimesi web sayfası sunucusunun sizin bilgisayarınızın hard diskine yerleştirdiği ufak bir text dosyasını tanımlamak için kullanılmaktadır. Sitemizin bazı bölümlerinde kullanıcı kolaylığı sağlamak için çerez kullanılıyor olabilir. Ayrıca sitede mevcut bulunan reklamlar aracılığıyla, reklam verilerinin toplanması için cookie ve web beacon kullanılıyor olabilir. Bu tamamen sizin izninizle gerçekleşiyor olup, isteğiniz dahilinde internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bunu engellemeniz mümkündür.

Dış Bağlantılar
devreyakan.com sitesi, sayfalarından farklı internet adreslerine bağlantı vermektedir. https://devreyakan.com/ link verdiği, banner tanıtımını yaptığı sitelerin içeriklerinden veya gizlilik prensiplerinden sorumlu değildir. Burada bahsedilen bağlantı verme işlemi, hukuki olarak “atıfta bulunma” olarak değerlendirilmektedir.

İletişim
https://devreyakan.com/ sitesinde uygulanan gizlilik politikası ile ilgili; her türlü soru, görüş ve düşüncelerinizi bize [email protected] adresinden iletebilirsiniz.